Workshop PURE

Prezentarea sistemului de management al cercetării Elsevier Pure Current Research and Information System (CRIS)

 

 

Institutul Central de Cercetare Ştiinţifică al Universităţii Spiru Haret a organizat, miercuri, 19 februarie 2014, la sediul din str. Ion Ghica nr. 13, Sala de Consiliu, workshop-ul având ca temă prezentarea sistemului de management al cercetării Elsevier Pure Current Research and Information System (CRIS), un sistem flexibil de gestionare a informațiilor privind cercetarea, care permite planificarea, evaluarea și raportarea activităților de cercetare.

La acest eveniment au participat doamna prof. univ. dr. Manuela Epure, prorector cercetare, director al Institutului Central de Cercetare Ştiinţifică, domnul Cătălin Radu, referent cercetare şi domnul Marin Cruceru, cercetător în cadrul Institutului Central de Cercetare Ştiinţifică, directorul Departamentului I.T., domnul lector univ. dr. Iustin Andronie precum şi responsabilii cu cercetarea din partea facultăţilor. Din partea Elsevier au fost prezenţi domnul Péter Porosz, Product Manager for Analytic Solutions pentru Europa Centrală şi de Est Elsevier BV, domnul Cătălin Teoharie, Country Manager Europa de Sud-Est Elsevier BV precum şi doamna Cristina Huidiu, Freelance Trainer Elsevier.

Domnul Cătălin Teoharie, Country Manager Europa de Sud-Est Elsevier BV a declarat: “Odată cu creşterea competiţiei naţionale şi internaţionale între universităţi şi institute de cercetare, realizarea unui management profesionist al cercetării a devenit o necesitate. Viitorii lideri ai cercetării vor folosi sisteme precum Pure, care vor oferi un avantaj competitiv în obţinerea finanţărilor şi direcţionarea eficientă a investiţiilor”

Pure: Un management al cercetării mai eficient și cu un impact mai mare
Un proces decizional bazat pe dovezi concludente necesită informații exhaustive cu privire la activitatea de cercetare, dar acestea sunt de cele mai multe ori fragmentate. Cercetătorii trebuie să utilizeze și să introducă informații în mai multe sisteme iar responsabilii de administrarea instituțiilor și managerii trebuie să caute informațiile necesare folosind diverse platforme. Acest lucru necesită timp și de cele mai multe ori datele obținute sunt inconsistente, incomplete rezultând rapoarte care nu pot fi considerate fiabile, afectând astfel procesul decizional.

„Sunt necesare peste 100 de ore pentru a aduna toate informațiile necesare pentru un singur raport. Pure ar ajuta la fluidizarea semnificativă a acestui proces.” Profesionist în dezvoltarea cercetării, Statele Unite ale Americii

Pure ajută universităţile să aibă un management al cercetării bazat pe informații complete și concrete. Sistemul unește, în timp real, informații din numeroase surse interne și externe într-o singură platformă și validează datele prin intermediul unor fluxuri de lucru care susțin procesul de business deja existent. Utilizatorii introduc datele o singură dată, acestea putând fi apoi preluate și prelucrate în diverse scopuri. Fiind o soluție extrem de versatilă, Pure permite universităţilor să genereze rapoarte care să susțină strategia de cercetare și să evalueze direcțiile de dezvoltare, implicațiile deciziilor comerciale, să simuleze evaluări, să gestioneze profilele cercetătorilor, să urmărească oportunitățile de finanțare, liniile de aplicare deschise și alte proiecte și fonduri conexe cu un grad înalt de acuratețe etc, micșorând considerabil timpul necesar îndeplinirii sarcinilor administrative fără a afecta corectitudinea datelor.
Fiecare cercetător are control asupra informațiilor publice și pentru a asigura acuratețea și extensivitatea informațiilor disponibile pe platformă, se pot îmbina platformele de HR, administrare a studenților, finanțe, managementul proiectelor, repozitoare instituționle dar și o varietate de resurse externe precum Scopus1*, Web of Science*, PubMed, Embase*, Mendeley, arXiv, Worldcat*, CrossRef, JournalTOC, CAB Abstracts și SAO/ NASA Astrophysics Data System. Totdată, pentru a simplifica procesul de introducere a informațiilor noi privind publicațiile cercetătorilor, se sincronizează și cu repozitoarele instituționale – Pure este compatibil cu Dspace, ePrints, FEDORA și Equella, iar autorii primesc notificări cu privire la modificările aduse profilului lor.
Întreaga activitate a cercetătorilor poate fi un instrument de marketing deosebit de puternic pentru a crește vizibilitatea instituției şi a atrage noi colaboratori, de aceea portalul extern Pure poate fi folosit pentru promovarea rezultatelor obținute de un cercetător și bineînteles, a întregii comunități academice. Fiecare profil conține o listă extinsă a publicațiilor, premiilor, proiectelor, aplicațiilor, informații din mass-media, patente, metrici ai impactului, seturi de date și multe altele.
Echipa Elsevier asigură suport postimplementare pentru ca Pure sa fie modelat în functie de aşteptările, modul de lucru și normele institutiei. Există și grupuri speciale dedicate clienţilor Scival Pure unde se pot contacta instituții similare atât pentru suport cât și pentru a conecta platfomele, lărgind astfel oportunitățile de colaborare.

Reclame

Talk with us on researcher's forum !

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: