Cercetator

 

  Anul 2017 – Facultatea de Sociologie si Stiintele Educatiei, Bucuresti
Conf univ dr. Raluca Stetcu
Coordonator al proiectului:SUCCESS – SUccessful Caregiver Communication and Everyday Situation Support in dementia care (http://www.success-aal.eu). Detalii suplimentare
    Anul 2017 – Facultatea de Stiinte Economice, Bucuresti
Conf. univ. dr Baicu Claudia Gabriela este conf. univ. dr. la Universitatea Spiru Haret, Facultatea de Stiinte Economice Bucuresti. Este doctor in domeniul Finante, titlul tezei de doctorat fiind: Bancile si activitatea bancara internationala. A absolvit, la Academia Romana, Scoala Post-Doctorala Academica in Economie (SpDaE), finalizata prin sustinerea publica a lucrarii de disertatie cu tema: Criza si reglementarea activitatii financiar-bancare (media de absolvire 9,59).Activitatea de cercetare a doamnei Baicu se focalizeaza pe teme circumscrise sectorului bancar si finantelor internationale.In ianuarie 2017 a efectuat o vizita de studiu in Islanda, la Universitatea Reykjavik, cu sprijinul financiar primit in cadrul Programului de burse SEE-RO15. Ca urmare a acestei vizite s-au pus bazele cooperarii intre Universitatea Spiru Haret si Universitatea Reykjavik. In acest context, doamna Baicu Claudia Gabriela si domnul Mar Wolfgang Mixa de la Universitatea Reykjavik au continuat colaborarea inceputa cu ocazia vizitei de studiu si au elaborat un articol privind studiul comparativ al sistemelor bancare din Romania si Islanda.Articolul, intitulat: BANKING SYSTEMS IN ROMANIA AND ICELAND: TWO DIFFERENT WORLDS BUT SIMILAR DEVELOPMENT, este publicat in Journal of Economic Development, Environment and People, vol. 6, nr. 2, 2017. Asa cum sugereaza si titlul, articolul releva faptul ca, in ciuda diferentelor dintre cele doua tari, de-a lungul timpului, sistemele bancare au avut evolutii similare. Cu toate acestea, exista si o serie de diferente intre cele doua sisteme bancare, evidentiate atat inainte, cat si dupa izbucnirea crizei.
Anul 2017 – domeniul Stiinte juridice

Iuliana Parvu este conferentiar universitar, cadru didactic si cercetator in cadrul Facultatii de Stiinte Juridice si Stiinte Economice Constanta, Universitatea Spiru Haret. Este specializata in domeniul managementului, domeniu in care a obtinut titlul de doctor in anul 2007, la Academia de Studii Economice Bucuresti. Domeniile sale de interes stiintific sunt Managementul serviciilor, Managementul inva?amantului superior, Managementul proiectelor. in acest context, a publicat pana in prezent peste 70 de articole si lucrari stiintifice in reviste de specialitate si in volume ale conferintelor nationale si internationale la care a participat. in prezent, preocuparile sale in domeniul cercetarii abordeaza managementul universitar din perspectiva necesitatii orientarii institutiilor de invatamant superior din Romania catre expectativele pietei muncii, astfel incat programele de studii universitare sa aiba o mai mare relevanta atat pentru absolventi cat si pentru societate. in anul universitar 2017-2018, abordarile teoretice ale domeniului studiat s-au concretizat in coordonarea elaborarii si castigarea prin concurs a unui proiect finantat din fonduri europene, Universitatea si piata muncii: parteneriat pentru succes!, in urma caruia, in cadrul Facultatii de Stiinte Juridice si Stiinte Economice Constanta, vor fi implementate metode inovatoare de colaborare intre mediul academic si reprezentantii pietei muncii, spre beneficiul tuturor partilor implicate: studenti, cadre didactice, angajatori si spatiul socio-economic local in ansamblul sau.

Anul 2017 – domeniul Stiinte juridice

Lect. univ. dr.Grecu Iulia este Directorul Centrului de Cercetare al Facultatii de Stiinte Juridice si Stiinte Economice Constanta din cadrul Universitatii Spiru Haret din anul 2016. Este doctor in domeniul Management din anul 2006 la Academia de Studii Economice Bucuresti cu teza Perfectionarea resurselor umane in firma. in cei aproape 20 de ani de cariera didactica universitara a publicat peste 50 de articole si lucrari stiintifice si a participat/finalizat in calitate de director sau de membru in echipa de implementare un numar de 12 proiecte nationale si cu finantare europeana. in acest an universitar, a elaborat si a obtinut finantare pentru un proiect nou in cadrul Programului Opera?ional Capital Uman al carui titlu este Pregatiti pentru piata muncii. Obiectivele acestui proiect vizeaza dezvoltarea competentelor profesionale si abilitatilor de munca ale elevilor, in vederea integrarii cu succes pe piata muncii prin participarea acestora la activitati de consiliere si orientare profesionala si la stagii de practica.

Reclame

Talk with us on researcher's forum !

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: