ACTIUNEA COST CA 16204 DISTANT READING FOR EUROPEAN LITERARY HISTORY

 

Universitatea Spiru Haret este reprezentată la actiunea COST CA 16204 DISTANT READING FOR EUROPEAN LITERARY HISTORY de o echipă formată din: conf.univ.dr. Luiza Catrinel Marinescu, prof.univ.dr. Ruxandra Vasilescu, prof.univ.dr. George Volceanov de la Facultatea de Litere, prof.univ.dr. Grigore Albeanu de la Facultatea de Inginerie, Informatică şi Geografie, alături de Universitatea Babes-Bolyai.

La deschiderea acţiunii în data de 29 01 2018, la Huygens Institute din Amsterdam, au participat membrii grupului de lucru 4 (WG4: prof.univ.dr. Christof Schöch, lector univ.dr. Justin Tonra, prof.univ.dr. Maciej Eder, conf.univ.dr. Luiza Catrinel Marinescu – Facultatea de Litere, Universitatea Spiru Haret, Katerina Kanellopoulou, Corina Koolen, prof.univ.dr. Katja Mihurko Poniž – Fakulteta za humanistiko/ School of Humanities, Univerza v Novi Gorici / University of Nova Gorica, Vipavska 13, SI-5000 Nova Gorica, Slovenija) condus de dr. Justin Tonra (Lecturer in English, School of Humanities, National University of Ireland Galway).

 

Agenda întâlnirii de la Amsterdam a cuprins:

 1. Cuvântul de bun venit şi introducerea, rostite de dr. Justin Tonra.
 2. Sarcinile generale pentru grupul de lucru 4 (WG 4) au fost prezentate de către prof.univ.dr.   Christof Schöch, care a explicat că acestea nu au fost fixate încă şi că, în consecinţă, pot fi schimbate.
  a) determinarea portalului acţiunii. Portalul este un punct de intrare în acţiune, nu doar un website şi ELTeC ar trebui să fie vizibilă acolo, dar va fi găzduită în alt loc. Participanţii au discutat cum va funcţiona acest portal şi cine va răspunde de el şi pentru ce anume. (Task 1)
  b) Coordonarea diseminării acţiunii presupune anumite eforturi, iar grupul de lucru ar trebui să determine strategia de diseminare, să pregătească ghidurile pentru membrii acţiunii, să-i susţină în implementarea lor şi să susţină comunicarea şi strategia de management a proiectului. (Task 2)
  c) Să coordoneze eforturile acţiunii de diseminare a managementului de proiect prin wiki şi prin consultarea de către toţi membrii proiectului a documentelor realizate (file sharing). (Task 3)

Justin Tonra a comentat faptul că există deja structuri, precum listele de emailuri pentru fiecare grup de lucru, o listă a emailurilor celor care fac parte din comitetul de management (MC). Participanţii au fost de acord că toţi cei care nu sunt în listele MC pot fi adăugaţi pe acestea şi că listele pentru oamenii interesaţi de acţiune, dar care nu fac parte din comitetul de management al acţiunii, pot fi adăugaţi.

 1. Portalul şi serviciile asociate
  Grupul de lucru 4 (WG4) a adunat conţinutul şi a rugat un student asistent (Universitatea din Trier) să pună aceste informaţii în portal. Portalul va conţine următoarele informaţii dispuse pe următoarele pagini: • About (Ce este Distant reading), • ELTeC (colecţia de texte literare europene), • Working groups (Grupurile de lucru: descriere; prezentarea membrilor – nume sub forma unor carduri cu reprezentarea muncii lor, a intereselor; s-a subliniat că va fi necesară crearea unor filtre pentru selectarea în funcţie de ariile de interes), • Events (Evenimente), • Calls (Informaţii cu privire la posibilitatea de a participa la diverse acţiuni, conferinţe etc.), • Publications (Publicaţii), • A list of associated groups and labs (O listă a tuturor grupurilor asociate şi a laboratoarelor de cercetare în domeniu).
 1. Strategia de diseminare
  Grupul de lucru 4 (WG4) va scrie ghiduri specifice, dar nu prescriptive.
 1. Coordonarea grupului WG4
  Cei prezenţi au fost de acord cu continuarea muncii grupului 4 folosind instrumentele wiki şi Framapad pentru moment şi să îşi îmbogăţească experienţa în acest sens.
 2. Activităţile şi programul.
 3. AOB  Următoarea întâlnire a grupurilor va avea loc în ianuarie 2019 şi va coincide cu aceea a membrilor comitetului de management.

 

Reclame

Talk with us on researcher's forum !

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: