Women’s Writing and the East-West Connections within Europe

– Institutul Central de Cercetare Stiintifica, Universitatea Spiru Haret, in colaborare cu Huygens Institute for Dutch History (Royal Academy of Arts and Sciences), Haga, a organizat workshopul   Women’s Writing and the East-West Connections within Europe: Visualizing the Channels, in perioada 26-28 aprilie 2012, in cadrul proiectului  European COST IS 0901 Women Writers in History: Toward a New Understanding of European Literary Culture (proiect despre scriitoare sau traducatoare care au debutat inainte de anul 1914).
Workshopul a beneficiat de participarea specialistilor din 19 tari.
Workshopul a fost deschis de prof. univ. dr. Manuela Epure, director al Institutului Central de Cercetare Stiintifica, conf.univ. dr. Ramona Mihaila, Facultatea de Litere, si de profesor Suzan van Dijk, presedinte al proiectului COST WWIH.
Cele trei zile ale workshopului au dat nastere la dezbateri intense, lucrarile participantilor din toate colturile Europei, alaturi de cadre didactice si studenti de la Universitatea Spiru Haret suscitand un real interes asupra scriitoarele sau personalitatile feminine care au debutat pana la inceputul secolului XX.
In ultima zi de workshop, in cele doua sesiuni: Influentele Ideilor Western si Figuri Internationale si au susutinut lucrari participanti din Grecia- Katerina Dalakoura si Aspasia Vasiliki, Turcia- Senem Timuroglu, Serbia- Sofija Nemet, Polonia- Magdalena Koch, Norvegia- Toril Steinfeld, Romania-Michaela Mudure si Ileana Mihaila.
Concluzia lucrarilor a fost ca personaliatile feminine din literatura europeana continua sa fie putin cunoscute atat in propiile tari cat si pe plan european, fiind necesar un efort continuu de punere in valoare, acest workshop fiind de un real folos in descoperirea si promovarea acestora.

conferinta Ramona 2012 020 conferinta Ramona 2012 014 conferinta Ramona 2012 043 DSCN3466

Mai multe detalii aici:

 http://centralresearchinstitute.weebly.com/evenimente-iccs.html

Reclame

Talk with us on researcher's forum !

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: